НАША БРЕНА

Брену смо очували од малечко, ко саг да гледам кад ни се опули магарица, и беше принова у нашу шталу. Лелке, малечко магаренце, сви се зарадувамо за њег, ма чували смо га ко малечко дете.Дадомо му име Брена, по онуј нај убаву певачицу коју ја и баба највише волимо.

Цел живот ни је служила Брена, доносили смо си с њу сено, све онакој на нарамци врзано, грањке за подклађување огањ, идемо у задругу по намирнице, па отуд напунимо бисадзи сас свашта. Ма понешто и одозгор у стршељ туримо.

Носила је и нас на грбину колко пут, дал мен ели бабу, кад појдемо код доктура па долеко немож пешки да одимо. Ма Брена ни је била ко члан породице, толко смо ју заволели и ми њу и она нас. Цел живот смо се мучили и она и ми, и носили смо си сваки свој терет на грбину.

Е саг кад смо остарели, остаре и Брена, неможе висе ни она ништа да работи, слабо и једе нема зуби. Ма једва се сирота дигне јутром колко је стара. Доодише прекупци и матрапази да ју пазаре, чули имамо магарицу, а остарели смо па ју немож чувамо више. Они ни за њу даваше четири иљаде. Лелке Бошке, па незнају они колко она вреди, па ју не би дал ни замилиони а камо ли за четири иљаде. Оратимо си вечером сас моју бабу, ма нема да ју продавамо, има си ју чувамо туј у нашу шталу да липше си од старос, колко за толко је заслужила, ели цел живот ни је служила.

Advertisements

4 Одговора на “НАША БРЕНА”

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s